Centralasiengrupperna (CAG) är en ideell organisation som är baserad i Malmö. Vi verkar huvudsakligen i postsovjetiska Centralasien inom tematiska områden som mänskliga rättigheter, ungdomsfrågor, genus/HBTQ och kultur, i nära samarbete med centralasiatiska gräsrötter och aktivister. Vi har också vissa projekt och satsningar i Sverige. Nu söker vi en projekt- och partnerskapsutvecklare för att utveckla, fördjupa och expandera våra partnerskap och satsningar inom de tematiska områdena genus och unga.

Arbetsuppgifter
Som projekt- och partnerskapsutvecklare kommer du att:

– Utveckla och fördjupa Centralasiengruppernas partnerskap inom civilsamhället i Centralasien och Ryssland.
– Ta fram nya projekt i nära samarbete med våra centralasiatiska och ryska samarbetspartners.
– Söka projektmedel och skriva ansökningar för att möjliggöra implementering av dessa satsningar.
– Vara delaktig i uppstart, planering och strategiskt arbete vid beviljade projekt.

Tjänsten är till stor del knuten till en satsning som Centralasiengrupperna gör under 2018 för att fördjupa våra befintliga samarbeten och vidga vårt partnernätverk i Centralasien och Ryssland, samt initiera nya gemensamma projekt. Fokus ligger huvudsakligen på Kirgizistan och Ryssland. En del av tjänsten innebär att ansvara för kontakten med en av våra samarbetspartners i Sankt Petersburg som arbetar med migranter från Centralasien. Tjänsten inenbär även kontakt med våra samarbetspartners i Kirgizistan som arbetar med unga, genus och HBTQ. Utöver dessa arbetsområden tillkommer arbetsuppgifter relaterade till kommunikation med Centralasiengruppernas styrelse och framtagning av diverse styrdokument och riktlinjer. Eftersom Centralasiengrupperna är en liten gräsrotsbaserad organisation kan arbetsuppgifterna komma att justeras utifrån de behov som uppstår inom organisationen eller hos våra samarbetspartners under tjänsteperioden.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är en initiativrik och lösningsorienterad person. Du har god prioriteringsförmåga och fallenhet för problemlösning, och ser kreativa möjligheter i komplexa situationer. Du har mycket goda organisatoriska egenskaper, analytisk förmåga och ett starkt intresse för frågor som berör genus, ungdomsfrågor samt metoder och arbetssätt för att bygga långsiktiga och jämlika transnationella solidaritetsprojekt och partnerskap.

Du kommer i stor utsträckning att arbeta självständigt på flexibla tider med flera olika saker samtidigt, vilket fordrar att du själv har förmågan att organisera din arbetstid och ta stort eget ansvar. I ditt arbete kommer du verka på olika nivåer inom Centralasiengrupperna, i nära kontakt med bl.a. kontorsanställda, styrelsen och våra centralasiatiska partnerorganisationer; därför är det fördelaktigt om du är en lyhörd och kommunikativ person som är bra på att samarbeta. Vi vill självklart att du delar Centralasiengruppernas värdegrund och trivs bra i prestigelösa sammanhang.

Kvalifikationer
Det är ett krav att du…

  • har tidigare erfarenhet av arbete och/eller engagemang inom civilsamhället.
  • har kunskaper och erfarenheter inom tjänstens tematiska område genus och/eller unga.
  • har tidigare erfarenhet av att arbeta med projektdesign, ansökningsskrivande samt internationella partnerskap och/eller solidaritetsarbete.
  • har erfarenhet av att starta upp och/eller driva projekt inom tjänstens tematiska och/eller geografiska områden.
  • kan formulera dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du…

  • har någon form av erfarenhet eller kompetens kopplat till Centralasien eller post-Sovjet.
  • har studerat relevant program eller ämne på eftergymnasial studienivå.
  • har erfarenhet av längre utlandsvistelser.
  • talar ryska, kirgiziska, kazakiska, tadzjikiska eller annat språk i regionen.

Arbetsvillkor
Tjänsten är ett vikariat med anställningsgrad 90 %, som pågår fr.o.m. 2018-07-16 till 2019-01-31. Tjänstens huvudsakliga placering är på Centralasiengruppernas kontor i Malmö, men kommer även innefatta ett antal resor till Centralasien, där åtminstone en av resorna varar i flera veckors tid. Centralasiengrupperna har kollektivavtal med Akademikerförbundet SSR.

Ansökningsprocessen
Vi tillämpar en ickediskriminerande kompetensbaserad rekryteringsmetod, vilket innebär att vi istället för CV och personligt brev ber samtliga sökande svara anonymt på samma frågeformulär. Du hittar frågeformuläret HÄR.

Sista ansökningsdag är 23 maj 2018 kl. 23.59. Därefter väljer vi ut de mest relevanta ansökningarna och kallar sökande till en strukturerad intervju.

Övrigt
Har du frågor om tjänsten kontakta Centralasiengruppernas ordförande Filippa Almlund på filippa@centralasien.org

Har du arbetsgivarrelaterade frågor kontakta arbetsgivaransvarige Alexandra Cruz på alexandra.cruz@centralasien.org